Ciastko jest odpowiednie dla wegan oraz osób unikających glutenu w diecie. Ciasteczko jest świetnym źródłem błonnika, zawiera również białko pochodzenia roślinnego. Ciasteczko sprawdzi się jako pożywna przekąska na wynos – dodatek do kawy, na deser, na wycieczkę lub do lunchboxa.
Składniki
Kokos 36% (miazga kokosowa 22%), wiórki kokosowe 14%, błonnik z korzenia cykorii (inulina), mąka z orzechów migdałowych, orzechy nerkowca 6%, emulgator: lecytyny z rzepaku, sól himalajska.
Alergeny
Produkt może zawierać sezam, orzechy, orzeszki ziemne i mleko.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
465kcal 1 917kJ |
Tłuszcz, w tym: | 34,9g |
– kwasy tłuszczowe nasycone | 22,6g |
Węglowodany, w tym: | 13,1g |
– cukry | 9g |
Błonnik | 33,8g |
Białko | 7,7g |
Sól | 0,63g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj producenta
Polska
Ciastko Keto – Masło orzechowe Peanut Butter wegańskie bezglutenowe 50g – Ciastko Keto Masło Orzechowe Peanut Butter Wegańskie bezglutenowe marki Frank&Oli to pojedynczo pakowane spore miękkie ciasteczko z masłem orzechowym i płatkami owsianymi. Bez dodatku cukru, bez glutenu i bez laktozy.
Ciastko jest odpowiednie dla wegan oraz osób unikających glutenu w diecie. Ciasteczko jest świetnym źródłem błonnika, zawiera również białko pochodzenia roślinnego. Ciasteczko świetnie sprawdzi się jako pożywna przekąska na wynos – dodatek do kawy, na deser, na wycieczkę lub do lunchboxa. Dostępne również inne smaki / rodzaje ciasteczek Frank&Oli. Polecamy.